Patin Masak Tempoyak
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo7C6mwlyDz7Xim-_5IhAIH2WG0ct7HfnKGsZaILYiQdvWVaEwWfCiwzYcgdYA259QKqSouhbo7cegAclXcfdUAYFfrt1FOtkBi9VmdK8m7nyoGKGEmxB6COwSSE6K00MUSs7ryYHT141a/s288/My%252520Uploaded%252520Photos.jpg)
Bahan-bahan:
dua ketul ikan patincili api 5 tangkaikunyit hidup 2cmair masak secukupnyasedikit daun kesumgaram2 sudu besar pempoyak1 keping Asam keping
Caranya:
renehkan air masak yang secukupnya bersama bahan kisar. Bahan kisar adalah bahan yang bertanda (*). Masukkan tempoyak dan masukkan ikan tadi. Masukkan daun kesum dan rasakan garam, asam keping dimasukkan dan perlahankan api. Jangan biar terlalu lama ditakuti isi ikan akan liat terlebih masak.